منطقه خلیج‌فارس، مجید وفادار صبح امروز در نشست خبری به مناسبت هفته محیط‌زیست، افزود: در استان هرمزگان دستگاه‌های آنالیز و شناسایی آلاینده‌های صنایع و واحدهای صنعتی قابلیت و توانایی بررسی 114 پارامتر فیزیکی، شیمیایی و زیستی را دارا هستند.

در سال گذشته 23 واحد آلاینده شناسایی شد

وی با بیان اینکه از 100 واحد صنعتی و تولیدی، بیش از 50 واحد خود اظهاری از طریق آزمایشگاه‌های معتمد داشته‌اند، تصریح کرد: میزان اخطارهای صادرشده در سال 95 از سال 94 کمرت بوده و نشان‌دهنده افزایش رعایت مسائل زیست‌محیطی در صنایع و واحدهای تولیدی استان هرمزگان است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سال گذشته 23 واحد آلاینده شناسایی و برای اجرا در حساب مالی سال 96 به اداره دارایی معرفی‌شده‌اند، اضافه کرد: نیروگاه بندرعباس، شرکت فلات قاره ایران در سیری و قشم و همچنین واحد تولید پودر ماهی در قشم از جز این واحدهای آلاینده بوده‌اند که در سال 94 البته دو مورد تعطیلی هم با پیگیری محیط‌زیست استان صورت گرفته است.

وفادار با بیان اینکه در سال جاری یک مورد آتش‌سوزی در روستای فارغان نیز صورت گرفت که با تلاش نیروهای امدادی و مردمی مهار شد و سه هکتاز از زمین‌ها در آتش سوخت، اظهار کرد: خوشبختانه در سال جاری هیچ مورد آسیب دیگی به حیات‌وحش و واژگونی تانکرهای نفتی و آتش‌سوزی در صنایع نداشته‌ایم.

پلاژهای بندرعباس و قشم دارای مجوز زیست‌محیطی نیستند

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان هرمزگان با اشاره به اینکه پلاژهای بندرعباس و قشم دارای مجوز زیست‌محیطی نیستند، خاطرنشان کرد: در بندرعباس تاکنون تنها مجوز استفاده از استخر ساخته‌شده، اعطاشده و به دلیل مشکلات زیست‌محیطی ساحل سورو امکان شنا در ساحل وجود ندارد.

وی ادامه داد: آلودگی دریا در آن منطقه بسیار بالا بوده و به دلیل همین مشکلات امکان استفاده وجود ندارد و ممکن است سلامتی مردم به خطر بیفتد.

وفادار با بیان اینکه پلاژ در حال ساخت شهر بندرکنگ مجوز لازم را کسب کرده است، اضافه کرد: در حال بررسی آلودگی صنعتی در جاسک و تیاب هستیم تا گزارش‌ها را به‌صورت کامل به دستگاه‌های ذی‌ربط ارسال کنیم.

در بندرعباس با آلودگی فاضلاب خطرآفرین مواجه‌ایم

وی با اشاره به اینکه ورود پساب به سواحل خور گورسوزان، شیلات و سورو بیش‌ازحد مجاز است، تصریح کرد: آخرین وضعیت فاضلاب شهر بندرعباس در اردیبهشت‌ماه به دفتر دادستان ارسال‌شده است و خوشبختانه دستگاه قضایی در این راستا تعامل و همکاری مناسبی داشته و در حالی پیگیری آن است.

این مقام مسئول با بیان اینکه اگر در اهواز آلودگی هوا خطرآفرین است در بندرعباس با آلودگی فاضلاب روبه‌رو هستیم که خطرآفرین است، افزود: در این سواحل شنا کردن مجاز نیست و در کمیته شناگاه های ساحلی هرمزگان در دست بررسی است و برخی تابلوها در ممنوعیت شنا کردن در سواحل اعلام‌شده، نصب‌شده است و تنها سواحل پارک‌های غدیر و دولت و ولایت مشکلی از این حیث ندارد.

متأسفانه اقداماتی که تاکنون انجام‌شده مثمر ثمر نبوده است

وفادار با اشاره به اینکه آلودگی‌های میکروبی و مواد مغذی در سواحل اعلام‌شده نشان‌دهنده آلودگی آن‌هاست، تصریح کرد: 14 نقطه در ساحل بندرعباس نمونه‌برداری شده است و باوجوداینکه تحت‌فشار هیچ دستگاهی نبوده‌ایم اما محیط‌زیست رعایت مسائل زیست‌محیطی را ارتباطی به این دولت و آن دولت نمی‌داند و مشکل فاضلاب از دولت نهم بوده و تاکنون ادامه دارد و باید فکری برای آن شود ولی متأسفانه اقداماتی که تاکنون انجام‌شده مثمر ثمر نبوده است.

وی با بیان اینکه تصفیه‌خانه شهر بندرعباس که در مسکن مهر در حال احداث بود در مکان‌یابی مشکل داشت که خوشبختانه آب منطقه‌ای در حال رفع آن است، افزود: 135 آب‌شیرین‌کن کشاورزی، 14 آب‌شیرین‌کن شهری، 11 آب‌شیرین‌کن روستایی و 10 آب‌شیرین‌کن صنعتی در استان هرمزگان در حال فعالیت است.

طرح شهرک صنعتی جاسک در دست بررسی است

وفادار با اشاره به اینکه طرح شهرک صنعتی جاسک در دست بررسی است و گزارش‌های کمیته استانی به سطح کشوری ارسال‌شده است، اضافه کرد: هیچ‌گاه نگفته‌ایم این طرح مشکل دارد بلکه در زمان کلنگ زنی اعلام شد مجوزی از ما دریافت نکرده‌اند و با تغییر مکانی که صورت گرفت و از تالاب گابریک بیرون آمد بعید می‌دانم مشکلی برای احداث وجود داشته باشد.

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان هرمزگان با بیان اینکه میانگین کشوری تولید پسماند بین 750 تا 800 گرم اما در استان هرمزگان 918 گرم است، خاطرنشان کرد: در طول روز 2600 کیلوگرم پسماند عفونی و 3200 تن در روز پسماند صنعتی در هرمزگان تولید می‌شود.

بیمارستان‌های هرمزگان از دستگاه زباله سوز استفاده نمی کنند

وفادار با اشاره به اینکه در بیمارستان‌های استان در گذشته از دستگاه زباله‌سوز استفاده می‌شد که اکنون دیگر در هیچ جای استان کاربرد ندارد، اظهار کرد: به دلیل معضلات ایجادشده در هوا دستگاه زباله‌سوز ممنوع و از دستگاه هیدروکلاو استفاده می‌شود که اکنون در 14 بیمارستان از 20 بیمارستان استان این دستگاه مورداستفاده است گرچه برخی موارد نیز گزارش‌شده که این تفکیک از مبدأ به‌درستی صورت نمی‌گیرد که نیاز به آموزش حتی برای بیماران و همراهان آن‌ها دارد.

وی با بیان اینکه طرح جامع مدیریت پسماند بندرعباس، بندرخمیر، جاسک، سیریک و گروک نیز به تصویب رسیده است، اضافه کرد: در هرمزگان 20 تالاب وجود دارد که 4 تالاب آن در سطح کنوانسیون رامسر قرار دارد.

اداره بنادر و دریانوردی و آب منطقه ای متولی حریم 60 متری دریا هستند

وفادار در خصوص رعایت ساخت‌وسازها در حریم 60 متری در از دریا، اظهار کرد: در ساحل بندرعباس طرح‌های زیادی در دست‌ساخت و ساز است که متولی حریم آن وزارت نیرو است و در استان شرکت آب منطقه‌ای اما بر روی ساخت‌وسازها اداره کل بنادر و دریانوردی مدیریت دارد و هرگونه تصمیمی در این خصوص توسط این اداره کل گرفته می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از سال جاری پروژه‌های در استحصال زمین از دریا در طرح‌های ارزیابی زیست‌محیطی قرارگرفته است، خاطرنشان کرد: اسکله نخل ناخدای بندرعباس، پلاژ بانوان بندرعباس، بازار ماهی‌فروشان بندرعباس، آکواریوم ساحلی بندرعباس، مجتمع گردشگری هخامنش، یادمان شهدای ایرباس(تنها کاربری یادبودی نه تجاری) دارای مجوز محیط‌زیست نیستند.

ساختمان جدید استانداری در حریم 60 متری دریا قرار ندارد

وی در خصوص برخی سخنان در فضای مجازی مبنی بر اینکه ساختمان جدید استانداری حریم 60 متری را رعایت نکرده است، افزود: این موضوع صحت ندارد زیرا ساختمان استانداری در حریم 60 متری قرار نمی‌گیرد.

نظر کارشناسان زیست‌محیطی نادیده گرفته می‌شود

وفادار با اشاره به اینکه وارد کار سیاسی نمی‌شوم، گفت: در ساحل بندرعباس طرح‌های متعددی همچون اسکله نخل ناخدا در دست‌ساخت قرار دارد که بارها مخالفت خود را اعلام کرده‌ایم اما وقتی استاندار وقت آن را تأیید می‌کند و نظر کارشناسان زیست‌محیطی نادیده گرفته می‌شود دیگر کاری از دست ما برنمی‌آید.

در تخریب پروژه آکواریوم ساحلی بندرعباس نقشی نداریم

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست استان هرمزگان با بیان اینکه در پروژه آکواریوم ساحلی بندرعباس این اداره هیچ نقشی در تخریب آن نداشته است، تصریح کرد: در این پروژه هیچ استعلامی از محیط‌زیست گرفته نشده و به‌هرحال ناظر اصلی و مجوز دهنده اداره کل بنادر و دریانوردی است و اگر شکایتی صورت گرفته از سوی آن اداره کل بوده و چنین پروژه‌هایی در اصفهان نیز در ساحل انجام‌نشده و می‌توان چنین آکواریوم‌هایی را در خشکی هم‌ساخت و نباید به‌طور حتم در کنار ساحل باشد.

55 پروژه هرمزگان در حریم دریا فاقد مجوزند

وی با اشاره به اینکه در نامه ماه‌های پایانی سال 94 اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان 55 پروژه در استان هرمزگان در حریم دریا فاقد مجوز بودند که قطعاً اکنون بیشتر شده است، تصریح کرد: بندر هنگام، سکوهای نفتی لاوان، موج‌شکن جنب هتل هما بندرعباس، موج‌شکن جنب فرمانداری بندرعباس و اسکله نخل ناخدای بندرعباس نیز شامل این پروژه‌هاست.

وفادار در پایان با بیان اینکه در سال جاری شهرداری بندرعباس مابین اسکله حقانی و شیلات اقدام به خاکریزی کرده بود که رأساً خود مانع از انجام آن به دلیل تخریب محیط‌زیست شدم، اضافه کرد: در زمان ساخت بلوار غدیر بندرعباس هم با این پروژه مخالفتی نداشتیم اما با روش انجام مخالف بودیم زیرا به ساحل و دریا ضرر وارد کردیم یا در غرب بندرعباس زمینی به یک ارگان تحویل دادند که آب دریا را خشک کند که بازهم مخالفت کردیم اما برخی افراد مسئول وقت چه در استانداری و چه در شهرداری بسیاری از پروژه‌های فاقد مجوز زیست‌محیطی را به انجام رساندند و توجهی به نظراتمان نکردند.

ارسال پاسخ

لطفا نظرتان را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید