به گزارش پایگاه اطلاع رسانی منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان ،معاون آبخیزداری ،امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها در دهمین جلسه ستاد هماهنگی پروژه های آبخیزداری و آبخوانداری از محل صندوق توسعه ملی سال ۹۷ در بندرعباس گفت: امسال معادل هفتصد میلیارد تومان اعتبار از صندوق توسعه ملی به طرح‌های آبخیزداری کشور اختصاص یافته است که از ابتدای سال بیش از پنجاه درصد این اعتبار ملی به استان‌ها پرداخت شده است.

حیدوری پوری افزود: در حوزه آبخیزداری امسال ۲۲ میلیارد تومان بودجه ملی به هرمزگان اختصاص یافته و استانداری هرمزگان نیز تعهد اختصاص ۵۸ میلیارد تومان داده است که اگر این مبلغ را تامین کند، وزارت خانه نیز ۵۰ میلیارد تومان دیگر به هرمزگان اختصاص می‌دهد

وی گفت: در اجرای این طرح ها تلاش می‌شود بر اساس آیین نامه نحوه پذیرش مشارکت خیرین که درسال ۹۴ ابلاغ شده است از کمک خیران و جوامع محلی استفاده شودو  این آیین روابط حقوقی ،مالی ،اداری ،فنی و اجرایی ما و خیرین را مشخص می کند.

معاون آبخیزداری ،امور مراتع و بیابان سازمان جنگلهاگفت: بانک اطلاعاتی قوی در معاونت آبخیزداری سراسر کشور داریم که در نظام فنی و اجرایی کشور به رسمیت شناخته شده  و هنر ما این است که بانک اطلاعاتی را سال به سال به روز کنیم.

حیدری پوری با اشاره به الزام حداقل ۳۰ درصدی کارهای مشارکتی افزود: از محل کمک های فنی و اعتباری میتوانید به این تشکل ها کمک کنید .

وی گفت: تاکنون ۲۲ استان تفاهمنامه اجرای پروژه های آبخیزداری امضا کردند و به دنبال این هستیم که استانهایی که پیشرو هستند اعتبارات بیشتری اختصاص داده شود

حیدری پوری با اشاره به اینکه طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در کشور طی چهار روش انجام می شود گفت: این روش ها شامل عملیات مکانیکی یا سازه ای ،عملیات بیولوژیک ،علمیات بیومکانیک و روش های مدیریتی و مراقبتی است .

وی با اشاره به اینکه کنترل فرسایش خاک ،کاهش نرخ رسوب در سدها ،تقویت پوشش گیاهی و سفره های آب زیر زمینی از جمله مزایای طرح های آبخیزداری است گفت : تاکنون در سال جاری عملیات آبخیزداری در ۶۲۷ حوزه از حوزه های آبخیز کشور و ۳۲۰ شهرستان از ۴۳۰شهرستان کشور اجرا می شود

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان نیز با بیان اینکه شرایط هرمزگان از نظر کمبود آّب شرایط خاصی است گفت:  از ابتدای سال ساخت بیش از ۱۰۰ طرح آبخیزداری با اعتبارات ملی، خیران و مشارکتی در استان آغاز شده است که میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح‌ها ۷۵ درصد است و برخی پروژه ها ۱۰۰ درصد اجرا شده است .

امید ذاکری افزود: اگر اعتبار لازم تامین شود تا پایان سال بیش از ۲۰۰ طرح آبخیزداری در استان اجرا می‌شود.

وی گفت: ۲ پروژه خیلی خوب پیش بینی شده در شهرستان بشاگرد که نمونه عملی تسهیلگری است و همچنین با اجرای ۴۵ سازه آبخیزداری اثر گذاری آب و کنترل فرسایش خودش را نشان می دهد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با اشاره به اینکه مستند سازی برای سازمان خیلی مهم است گفت: فرهنگ سازی عملی انجام شده است و کارهای ترویجی ،اطلاع رسانی و تسهیلگران را انجام شده و روابط عمومی نیز  قرار داد کارهای مستند سازی را در حال انعقاد نهایی دارد.

ذاکری افزود: برای ترویج و کاداستر یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مناقصه گذاشته شده است.

ارسال پاسخ

لطفا نظرتان را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید