امین درا در گفتوگو با خبرگزاری فارس در قشم با اشاره به شروع فصل گرما و حمل دام زنده از نواحی شرقی هرمزگان و کشور، اظهار داشت: برای پیشگیری از ابتلاء به هرگونه بیماری مشترک میان انسان و دام، مردم باید گوشت مصرفی را تنها از قصابیها و مراکز مجاز تهیه کنند.
وی با اشاره به نظارتهای ویژه این اداره بر مراکز تولید و عرضه گوشت قرمز در این شهرستان، افزود: با توجه به این شرایط شیوع برخی بیماریها از جمله تب کریمه کنگو در صورت عدم رعایت نکات و هشدارهای بهداشتی دور از انتظار نیست.
رئیس اداره دامپزشکی قشم با تاکید بر تهیه گوشت مصرفی تنها از قصابیها و مراکز مجاز، تصریح کرد: خریداری گوشت ممهور به مهر دامپزشکی هیچ مشکلی برای مصرف ندارد.
درا با بیان این که بیماری تب کریمه کنگو، یک بیماری بومی در استان هرمزگان است، خاطرنشان کرد: شیوع این بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری ( کنهها) احتمال بیشتری دارد و از همین رو مردم باید دقت بیشتری در رعایت نکات بهداشتی داشته باشند.
به گفته وی بیشتر افرادی که در معرض خطر این بیماری قرار دارند، شامل دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دام پزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی بیمارستانها هستند.
رئیس اداره دامپزشکی قشم از جمله راهکارهای پیشگیری از این بیماری را مراقبت از دام و هماهنگی با دامپزشکی جهت سمپاشی محل نگهداری دام جهت از بین بردن کنه و معاینه دامهای آلوده، خرید گوشت از مراکز فروش مجاز و ممهور به مهر دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه در یخچال به مدت ۲۴ ساعت و جگر و دل و قلوه به مدت ۴۸ ساعت قبل از پاک کردن و تکه کردن گوشت تازه توسط خانمهای خانهدار و استفاده از دستکش هنگام پاک کردن گوشت عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با همکاری مردم و نظارت دامپزشکی، تاکنون در قشم هیچ نشانهای از فرد مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو دیده نشده است.