مریم اقاجانی//
امروزه ایجاد اشتغال و شکوفایی اقتصاد با آموزش کارآفرینی به جوانان تحصیل کرده بیکار محقق می شود، عنصر مهمی که در جامعه امروزی ما حلقه مفقوده ایجاد شغل و اشتغالزایی است.
فراگیری آموزش و کسب مهارت در اشتغال نقش مهمی دارد که ابتدا باید افراد آموزش های لازم را فرا گرفته و سپس فرآیند کارآفرینی را طی کنند تا بتوانند کسب و کاری را راه اندازی کنند که در نهایت منجر به اشتغال، تولید و ارائه خدمات می شود. آموزش، مهمترین محور توسعه است و دانشگاه ها در این راستا نقش مهمی دارند که در راستای توسعه کارآفرینی علاوه بر دانشگاه ها، دستگاه هایی مانند صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی که در اشتغال و صدور مجوز فعالیت دارند ابتدا باید با آموزش کار خود را آغاز کنند.
برای توسعه در هر منطقه و شهری باید کارآفرینی صورت گیرد چرا که کارآفرینی، موتور حرکت توسعه است.
در جامعه امروز ما یکی از مهمترین دغدغه های جوانان یافتن شغل است، در حالی که داشتن مهارت بسترساز اشتغال است، اما بسیاری از جوانان فاقد مهارت بوده و آموزش های لازم را در یک حرفه و رشته فرا نگرفته اند که سبب می شود برای یافتن شغل و مشغول شدن در یک کار با مشکلاتی همراه شوند.
تشویق و ترغیب جوانان خصوصا دانشجویان برای کسب مهارت می تواند در آینده یک گام آنها را برای یافتن شغل به سمت جلو حرکت دهد چرا که داشتن مهارت ضروری ترین اولویت برای اشتغال است.
آموزش های مهارتی در مجموع آموزش هایی هستند که با هدف ایجاد مهارت های لازم و شکوفا کردن استعدادهای نهفته اجرا می شود و همین مهارت، فراگیران را برای کسب و کار در مشاغل مختلف آماده می کند و توانایی آنان را برای انجام کار در حرفه های مختلف افزایش می دهد.وقتی افراد، دارای مهارت لازم باشند می توانند با تلاش، فکر نو و ایده جدید و خلاق در مسیر کارآفرینی حرکت کنند، کارآفرینی یعنی فکر نو و ایده های جدید که در نهایت تولید و اشتغال را به همراه دارد.
طی سال های اخیر کارآفرینان زیادی با ایده های خلاقانه موفق شده اند کسب و کاری ایجاد کنند و علاوه بر ایجاد شغل برای افراد جویای کار، در توسعه اقتصادی، تولید نیز نقش مهمی داشته باشند.
کارآفرینی در گرو حمایت هایی است که می توان با فرهنگ سازی و ترغیب جوانان در این مسیر در بخش های مختلف تولید و شکوفایی استعدادهای جوانان موثر باشد، کارآفرینی از مفاهیم نوپا محسوب می شود و تقویت فرهنگ کارآفرینی در کشور ضروری است.
اگر به دنیال ایجاد شغل و رونق اقتصادی و رفع نیازهای جامعه هستیم، یقینا از مسیر کارآفرینی موفق خواهیم شد و اقدام جهاددانشگاهی در این راستا یک اقدام ارزشمند است که نیاز است دولت و بخش خصوصی در این خصوص کمک کنند.
کارآفرینی و اشتغال ریشه در مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دارد وتا زمانی که شرایط جامعه مناسب و مساعد نشود، اشتغالزایی صورت نمی گیرد.متاسفانه در چند سال اخیر، سیاستهای تاخیری اعمال شده در کشور باعث کندشدن جریان اشتغالزایی و ورود نیروی کار بیشتر به بازار کار در دهه گذشته شده است که می توان به بسط و گسترش آموزش و پرورش ، افزایش ظرفیت دانشگاههای دولتی و غیردولتی وتعدیل نشدن نیروی انسانی شاغل در دستگاههای اجرایی
اشاره کرد.به اعتقاد کارشناسان ، برای فراهم ساختن زمینه کارآفرینی،تهدیدهای محیطآن بایستی برطرف شود و دراین راستا توسعه مراکز آموزشی کارآفرین و خدمات مشاوره ای برای حمایت از کارآفرینان زن و مرد و بخصوص جوان در جامعه کنونی لازم و ضروری است.

ارسال پاسخ

لطفا نظرتان را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید