« امین ضیایی »، رئیس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی هرمزگان گفت: عملیات توسعه و احیا رویشگاه های گیاهان دارویی در سطح ۱۵۰۰۰ هکتار با مشارکت جوامع محلی و شرکت های تعاونی طرف قرارداد گیاهان دارویی در حال اجراست.
وی افزود: این عملیات در شهرستان رودان ،حاجی آّباد، میناب، بشاگرد، بندرعباس و بستک در حال اجرا می باشد که بیشترین سطح احیایی در شهرستان های حاجی آباد، میناب و رودان بوده است.
رئیس اداره بهره برداری اداره کل منابع طبیعی هرمزگان گفت: برداشت گیاهان دارویی (آویشن و آنغوزه ) با توجه به بارندگی خوب و در سال ۱۴۰۰ این امر محقق شده که نسبت به سال گذشته آن که بارندگی بسیار اندک بود و هیچگونه برداشتی صورت نگرفت رشد قابل ملاحظه و چشم گیری داشته است.
وی افزود : ۱۳  قرارداد با ارزش معادل ۲۵۰ میلیارد ریال که برداشت گیاهان دارویی با اولویت طرحهای مرتعداری تلفیقی داشته ایم که عمده آنها آویشن و آنغوزه می باشد و برای سال آتی درصورت وفور بارندگی مناسب و انجام عملیات اصلاحی و احیایی در مراتع توسط بهره برداران شامل احداث هلالی آبگیر، بذرکاری، بذرپاشی و حفاظت و قرق امکان پذیر می باشد.
ارسال گیاهان دارویی به استان های دیگر درآمدزایی خوبی برای عشایر مرتعداران و جوامع محلی دارد.
ضیایی افزود: زندگی بسیاری از روستاییان و عشایراستان با کشت و فروش انواع گیاهان دارویی عجین شده است که با برداشت گیاهان دارویی به استانهای همجوار نظیر فارس، اصفهان و تهران سهم به سزایی در صادرات ایفا می کنند.
وی گفت: گونه های گیاهی پر مصرف دارویی و خوراکی در بین مردم هرمزگان شامل آویشن، آنغوزه، بادام کوهی، بنه، پونه، مورخوش، مورتلخ، کلپوره، آلوئه ورا و گیشدر است.
بیش از ۳۰ هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که از این تعداد هشت هزار گونه در ایران شناسایی شده است.
تنوع گیاهان در ایران سه برابر بیش از تنوع این گونه ها در اروپا است و این مزیتی برای کشور ما به شمار می رود.

 

ارسال پاسخ

لطفا نظرتان را وارد کنید!
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید